torstai 25. syyskuuta 2008

SM-Joukkuekisa Lohenrengas 6-7.9.2008

Byebye!
Finaalista seuraavana viikonloppuna olikin sitten vuorossa SM-joukkue kisat. Kisapaikkana toimisi tuttu paikka, Lohenrengas. Kalastaisin kisan Järvi-suomen kilpaperhokalastajien 1. joukkueessa, Juhanin ja Peten kanssa. Seuraltamme oli mukana myös 2. joukkue, jossa kalastivat Ollikaisen Jani, Jalkasen Seppo ja Heleniuksen Mika.
Kohti kisapaikkaa lähdimme Juhanin kanssa ajelemaan perjantai-iltana. Perille saavuttuamme kävimme ihmettelemässä molempien kisalampien rannoilla hetken verran vallitsevaa tilannetta. Majoituksestakaan ei vielä ollut tässävaiheessa mitään tietoa. Ollikaisen Jani oli kuulemma varannut meille jonkun mökin, jostain. No, mökille päästiin kuin päästiinkin pienen säätämisen jälkeen. Siistit mökithän ne oli, kiitokset Janille! Lopput päivästä ja vähän seuraavastakin meni sitten saunan lämmityksessä ja kisaa suunnitellessa, sekä tietenkin rupatellessa mukavia tuttujen kanssa. Seuraavassa tarinaa minun näkökulmasta, siitä kuinka kisa kulki joukkueellamme.
Lauantai, ensimmäinen jakso: Kisa alkoi osaltamme valvonnalla, joten saimme rauhassa seurata kuinka kalaa alkaa tulemaan. Yllättävän nihkeää oli kalantulo ensimmäisellä jaksolla. Lahden pk veti harmittavasti munat pataan, valvovan silmämme alla poolilta 8.
Toinen jakso: Kalastamme poolin numero 10. uudella lammella. Omasta mielestäni varsin kohtuullinen pooli, josta olen saanut kalan jos toisenkin. Aloitan jaksomme seuraamalla vilttiketjusta, kuinka Pete ja Jussi alkaa kaloja nostelemaan. Parisenkymmentä minuuttia seurailen kavereiden kalastusta, joka etenee suunnitelman mukaan, joskin ilman tulosta. Vaikeeta tuntuu olevan. Aloitan kalastuksen pienillä nymfeillä ja ei aikaakaan, kun joku käy maistelemassa, mutta ei tartu, prkl. Pete hivuttautuu samalle reunalle ja kommentoi "ettei tuosta taida mitään tulla, tee ny jotain". No parin heiton jälkeen perhoja sitten viedään ja onnistun saamaan tämän kalan kaukaloon asti. Peli avattu, huh! Loppujakson ajan vain seuraan ja kannustan Peten ja Jussin ongintaa, heitän enään vain pari kertaa tällä jaksolla, kun jätkät vaihtaa paikkaa tai perhoa. Enempää kaloja emme onnistu saamaan. Tulos 1 kala (jakson 3.).
Kolmas jakso: Valvomme Pirkanmaan pk 1:tä poolilla 10. ja Saaristomeren pk 2:sta poolilla 9. Pirkanmaalaisille yksi kala.
Neljäs jakso: Kalastamme Kivijärven poolia 1. Ennen jakson alkua sovimme, että minä ja Pete aloitetaan kalastus tällä jaksolla. Juuri ennen aloitusta Levänen huumorimiehenä murjaisee, "jos tuosta ekalla heitolla kalan otat, niin hommaan samanlaisen keltaisen lippiksen...". Aloitus pilli soi, heitto, antaa perhojen rauhassa asettua... Pari pitkää ja hidasta vetoa, PAM! Kirre hyväksyy perhon ja suostuu mitattavaksi. Loppu jakson seuraan jälleen Jussin ja Peten kalastusta ja heitän vain jos jätkät vaihtaa paikkaa tai perhoa. Enempää kaloja ei tällä jaksolla saada mitattavaksi. Tulos 1 kala (jaksovoitto).
Viides jakso: Valvomme Lahden perhokalastajia Kivijärven poolilla 1. Ei nouse kaloja mittaukseen. Pietu saa kuitenkin tuntuman kalaan, mutta ei niin ei.
Pete pussittaa
Kuudes jakso: Kalastamme Kivijärvellä, tälläkertaa poolin numero 3. Aloitan kalastuksen Peten kanssa, Jussin kannustaessa taustalla. Edellisten jaksojen kalat olin saanut yhdellä ja samalla perholla, joten tuo perhomalli killui joka jätkällä perukkeessa tällä jaksolla. Ilma muuttuu sateiseksi ja synkäksi jakson alussa, vettä tuleekin välillä aika rankasti. Pete tartuttaa kalan kymmenen minuutin kalastuksen jälkeen ja saa sen kovan väännön jälkeen mitattavaksi. Ottiperhona oli toiminut "se sama", millä kaksi edellistäkin kalaa oli noussut. Siinä Peten kanssa jutellessani saan pari aivan omituista "tärppiä", mutta mitään ei tartu. Perhot tarkastukseen, ja kuinka ollakkaan, yhdestä perhosta oli mennyt koukku poikki, prkl. Hetkenpäästä Jussikin onnistuu saamaan kirjolohen siiman päähän ja mitattavaksi. Perhona jälleen jo käsitteeksi noussut "spekiaali". Enempää tapahtumia ei sitten muistaakseni joukkueellamme ollut tällä jaksolla. Tulos 2 kalaa (jaksovoitto), hyvä jätkät!
Ensimmäisen päivän jälkeen joukkueemme JSKPK 1. oli hienosti kärjessä. Kalan tulo oli ollut yllättävän paljon vaisumpaa kun oltiin odotettu, joten sunnuntaille tuskin olisi odotettavissa yhtään helpompaa kalastusta.
Ville vääntää
Sunnuntai, seitsemäs jakso: Kivijärven pooli numero 5. Jussin kanssa aloitan kalastuksen, aika rauhassa saa heitellä, ei merkkiäkään kaloista. Naapuri poolissa Kivimäen Ville nostaa kirren kaukaloon. Hetki tämän jälkeen, ilmeisesti Villen vapauttama kala ui aivan vavan mitan päästä edestäni. Heitän sille pari kertaa perhoja, kirre kyllä kääntyy katsomaan perhoja pari kertaa, muttei ota. Hetki tästä ja ilmeisesti sama kala ui Jussin näköpiiriin ja ahmaisee Jussin pilkkiperhon hyvällä ruokahalulla. Tätä seuraa ehkä lyhyin koskaan näkemäni väsytys, Jussi ei kerinnyt huutaa edes loppuun "ottiseperkele", kun kala oli jo haavissa ja hyvän matkaa rannanpuolella. Mittaa kalalla oli saman verran kun viereisessä poolissa Villen kalalla. Enempää kaloja emme onnistu saamaan, itse en ainakaan saanut mitään tuntumaa kaloihin tällä jaksolla. Tulos 1 kala (jakson 4.).
Kahdeksas jakso: Valvomme Keski-Suomen perhokalastajia, kivijärven poolilla 5. Räsänen taisi saada kalan tältä jaksolta?
Yhdeksäs jakso: Uuden lammen pooli numero 7. Ennakkoon arvelimme, että tästä poolista olisi parhaat mahdollisuudet saada kaloja tämänpäiväisistä pooleistamme. Aika hiljaiseksi oli uusi lampi kuitenkin mennyt. Eikä montaa kalaa tällä jaksolla ylös vedestä nostettukaan. Hyvinkään joukkue parhaimpana kahdella kalalla. Itselleni ei osunut pari pientä tärppiä enempää koko jaksolla, samoin kävi Jussille ja Petelle. Joten Blänkkäsimme tämän jakson. Ei hyvä.
Kymmenes jakso: Valvomme Pirkanmaan pk:ta 7. poolilla. Blänkit heille. Vainion Villellä taisi olla joku tärppi ja yksi katkennut vapa.
Pooli 9.
Jakso yksitoista: Uudella lammella pooli numero 9. Hyvä pooli, tai on siitäkin joskus saatu kaloja. Tässä kisassa tosin kukaan ei ole tästä onnistunut saamaan kalaa... Ei hyvältä näytä. No, ei auta. Jätkien kanssa tsempataan parhaamme mukaan, mutta ei se auta, jos lohi ei syö. Blänkkiä pukkaa, v****taakin vähän.
Jakso kaksitoista: Valvomme Keski-Suomen pk:n super-tiimiä poolilla 9. Eli nyt näkisimme kuinka tämä pooli olisi pitänyt kalastaa. Mutta ei, blänkit heillekin. Tältä poolilta ei kukaan siis saanut kalaa ylös asti kahden päivän aikana. Oli siinä kuitenkin kaloja kiinni, "parhaimpana" taisi olla Vyrtsin lähes peräkkäisillä heitoilla karkuuttamat kolme kalaa.
Vähän apealla mielellä marssittaan jätkien kanssa parkkikselle jännäämään tuloksia. Kalaa on noussut kuitenkin yllättävän huonosti muillekin joukkueille, joten mahdollisuudet mitaleihin ei ehkä sittenkään ole vielä menneet. Tulokset julkistetaan, joukkueemme kalasti hopeiset mitalit! Kiitokset vielä Petrille ja Juhanille.
Mitalistit
Tulokset:
 1. Saaristomeren pk 2 12020 kalapistettä 29 jaksopistettä. Jani Keskitalo, Ari Remes, Jouni Vyyryläinen
 2. Järvi-suomen kilpaperhokalastajat 1 6840 kp 30p. Tero Mäkipää, Juhani Rosenström, Petri Virolainen
 3. Pirkanmaan pk 1 3880kp 35p. Timo Määttä, Teppo Oittinen, Ville Vainio
 4. Keski-suomen pk 1 3120kp 37p
 5. Saaristomeren pk 1 3100kp 37p
 6. Lounaissaariston uk 1 6040 38p
 7. Selkämeren kilpaperhokalastajat 1980kp 42p
 8. Keuruun pk 3060kp 43p
 9. Järvi-suomen kilpaperhokalastajat 2 1900kp 44p
 10. Ääneseudun pk 2 4860kp 45p
 11. Espoon kilpaperhokalastajat 2060kp 46p
 12. Hyvinkään pk 2040 kp 51p
 13. Pirkanmaan pk 2 1060kp 51p
 14. Länsirannikon pk 1000kp 52p
 15. Lounaissaariston uk 2 940kp 52p
 16. Savonlinnanseudun pk 780kp 53p
 17. Lahden pk 920kp 54p
 18. Perhonjokilaakson pk 0kp 60p
 19. Ääneseudun pk 1 0kp 60p

1 kommentti:

Juhani Rosenström kirjoitti...

Liekkö Jukka hommannu jo keltasen lippiksen?