maanantai 5. toukokuuta 2008

Kisakauden avaus...

Tämän kauden ensimmäinen kisa oli minulle uusi tuttavuus, Lohenrenkaan ja Matildanjärven kaksipäiväinen rypistys. Lohenrengas ei toki ole paikkana itselleni outo, mutta Matildanjärvellä en sen sijaan ole koskaan aiemmin käynyt kalassa. Koko viikonlopuksi oli luvattu aika kesäistä keliä ja komeat kelit olikin, ainakin sen verran punaisia niskoja, käsiä ja naamoja nähtiin. Hetkeä ennen arvontaa alkoi Lohenrenkaan parkkipaikalle kerääntyä tutunnäköistä porukkaa. Itselläni oli ennen arvontaa toiveissa, että pääsisi aloittamaan kalastuksen Lohenrenkaalta ja sunnuntaina suuntaisi Matildanjärvelle veneeseen keikkumaan. Toive toteutui, kalastaisin ensimmäisen jakson uudella lammella. Uusi lampi oli jaettu kolmeen pooliin ja ne kalastettiin taistelupari systeemillä, puoli tuntia valvontaa, samanverran kalastusta joka poolissa, vaihto lennossa. Poolien välissä kahdenkymmenen minuutin siirtymät. Taisteluparikseni arpa heitti J-P Pohjolan. Toinen jakso kalastettaisiin Kivijärvellä ja pömpiäisellä, jotka oli jaettu kuuteen pooliin. Poolien vaihdot lennossa. Matildalla kalastettaisiin sunnuntaina kaksi kolmen tunnin jaksoa.
Ensimmäinen jakso: Aloitan ensimmäisen poolin valvomalla Jiipeetä, joka saa yhden kalan mittaukseen viime minuuteilla. Itse en saa ensimmäiseltä poolilta muuta, kuin yhden parin potkun tärpin. Jiipee aloittaa myös toisen poolin josta nostaa myös kirren. Tältä poolilta onnistun saamaan kolme kalaa. Kolmannen poolin aloitan minä, kalastus sujuu rauhallisesti ilman tulosta. Myös Jiipee jää kalatta.
Toinen jakso: Aloitan Kivijärven viimeiseltä poolilta. Saan ylös asti kaksi kalaa. Seuraava pooli Pömpiäisen puolella tuottaa yhden kalan. Pömpiäisen toinen pooli on hiljaisempi. Siirto takaisin Kivijärven ekalle poolille tuottaa kaksi kalaa ja mielettömän tukun karkuutuksia. Seuraavan poolin ajan selvittelen lähinnä siimasotkuja. Viimeinen pooli tuottaa vielä yhden kalan ja muutaman katkotuksen.
Kolmas jakso: Sunnuntai alkaa lepoisasti tyynessä kelissä, Markuksen kanssa soudellessa pitkin järveä. Kolmessa tunnissa kerkiää kokeilla melkoisen määrän perhoja... Tyhjää.
Neljäs jakso: Meskasen Ari venekaverina. Tuulee vähän aamua enemmän. Driftaillaan leppoisasti pitkiä pätkiä rantoja pitkin ja heitellään perhoja veteen. Onnistun saamaan yhden kirren, jonka väsytys oli kohtuu jännittävä. kala otti niin läheltä, että perhosiiman lenkki oli jo "sisällä" ja ilmeisesti jotenkin sotkussa, koska löysää ei kalalle pystynyt antamaan. Onneksi peruke kesti ja perho pysyi kiinni.
Järjestäjille kiitokset, Samoin kaikille kanssa kilpailijoille. Hienot kisat.
Tulokset: Nimi / sektoripisteet
 1. Vainio Ville 14
 2. Mäkipää Tero 15
 3. Vappula Antti 17
 4. Pohjola J-P 21
 5. Järvinen Ville 22
 6. Toivonen Olli 22
 7. Nieminen Saku 24
 8. Tandefelt Markus 24
 9. Paimander Jan 24
 10. Meskanen Ari 26
 11. Virtanen Jyri 26
 12. Palmroth Markus 26
 13. Penttilä Tapio 26
 14. Salminen Ville 27
 15. Mäntylä Tero 28
 16. Pilvinen Miika 30
 17. Holttinen Nikolai
 18. Närvänen Marko
 19. Ojala Iiro
 20. Huhtanen Janne
 21. Koivula Ismo
 22. Ylönen Olli
 23. Erämies Janne
 24. Laiho Mikke

Ei kommentteja: